WIE BEN IK?

Ik ben Sarah Bogaerts, een gevoelige en spontane vrouw, moeder van twee kinderen, geboren in 1972 en grotendeels opgegroeid in het zuiden van India.
Van kleins af toonde ik veel belangstelling voor gezondheid en voor alles wat met persoonlijke ontwikkeling te maken heeft.

Ik ben leergierig, ontdek en observeer graag en noem mezelf een verzamelaarster en doorgeefster van ervaringen, kennis en inzichten.
Op die manier ben ik creatief en word hierbij geinspireerd door de schoonheid van de natuur, mijn gezin, adem- en yogamomenten, wandelingen, ontmoetingen en de liefde voor eenvoud, traagheid en de stilte.

Mijn carrière startte bij de overheid als sociaal verpleegkundige. Het volgen van verschillende opleidingen en bijscholingen gaf me de ruggengraat om de sprong te wagen als zelfstandige onderneemster. De voorliefde om met vrouwen te werken is gegroeid vanuit mijn vorige jobervaring, waar ik vaststelde dat vrouwen nood hebben aan emotionele, fysieke en psychologische ondersteuning.

De mysterieuze complexiteit van hormonen en hun invloed op onze gezondheid, emoties, gedachten, spierspanning en gedrag boeit mij enorm en hebben me er toe aangezet om me hierin meer te verdiepen.

Het ontdekken van de helende kracht van aanraking, het leren voelen van energie en wat het lichaam in zijn onderbewustzijn heeft opgeslagen heb ik als een openbaring ervaren. Ik heb ontdekt dat diep in ons lichaam een schatkamer vol geluk verborgen zit. Het heeft mij zo begeesterd dat ik het als mijn levenswerk ben gaan beschouwen om deze schatkamer voor iedere vrouw toegankelijker te maken. Vrouwen ondersteunen om hun vrouwelijkheid in alle fases te koesteren, voluit te beleven en er zorg voor te dragen is stapsgewijs mijn missie geworden.

Opleidingen & diploma's

Ik heb 20 jaar als verpleegkundige bij Kind en Gezin gewerkt, waar ik ervaring en kennis heb opgedaan in het medisch en psychosociaal begeleiden van jonge gezinnen. Aan de hand van verschillende opleidingen heb ik me verder verdiept en bijgeschoold tot holistische gezondheidstherapeut – relaxatietherapeut - energetische lichaamswerker en VLOW® borsttherapeut.

 • Sociaal verpleegkundige (Erasmus Hogeschool te Jette)
 • Ziekenhuis verpleegkundige (Katholieke Hogeschool Leuven)                                           
 • Persoonlijkheidscoach (Europese Academie )   
 • Netwerkcoach (Kind & Gezin)
 • Gezondheidsconsulente (Europese Academie)
 • Relaxatietherapeute (Open Mind te Gent)
 • Lomi Lomi massage training (Kahuna Bodywork - Ricardo Balkhoven)
 • Transformatief lichaamswerk (Psoas Massage - Maria De Dauw- Deep Relaxation)
 • Fundament Healing & Bodywork 5 Elements (Ricardo Balkhoven - Juli Pohan)
 • Jaaropleiding Energetisch & Holistische therapeute (Nadine Van der Aa)
 • Hartdeamouring (Bodywork - Maria De Dauw)
 • VLOW® Borsttherapeut (Life Stream te Hilversum)

“Bij Sarah kom je terecht bij een ontzettend lieve en behulpzame vrouw, waardoor je onmiddellijk een geruststellend gevoel mag ervaren. Haar relaxatieoefeningen zijn zorgvuldig op maat uitgekiemd en voldoende gevarieerd zodat je er echt zin in krijgt om deze vaker toe te gaan passen in je dagelijks leven.”
Silvia (opvoedster bijzondere jeugd)
“Er zijn verschillende oefeningen/trucjes die me geholpen hebben bij stressvolle situaties.
Geheel vrijblijvend zoekt Sarah mee naar hulpmiddelen die je kan inzetten zoals voeding, kruiden en supplementen om je totale gezondheid te bevorderen. Ze kan goed luisteren en voelt haarfijn aan wat je nodig hebt om weer verder te kunnen.  Een warme aanrader!”
Karen (medische secretaresse)
“Toen ik Sarah contacteerde, zat ik zowel lichamelijk als emotioneel niet goed in mijn vel. Dankzij persoonlijk voedingsadvies en natuurlijke supplementen voelde ik me na enkele weken al beter. Ook de ademhalingsoefeningen en tips om met mijn emoties om te gaan, hebben me vooruit geholpen. Stilaan voel ik dat alles weer in balans komt. Wanneer ik me even niet goed voel, heb ik voldoende handvaten meegekregen om naar terug te grijpen.”
Jasmine (leerkracht)
“Vanaf de eerste sessie voelde ik aan dat Sarah me begreep. Hoewel de sessies digitaal verliepen, voelde ik een sterke connectie en een groot vertrouwen. Alles wat ik vertelde, kon Sarah in verband brengen met andere klachten of gebeurtenissen, of op een logische en vaak wetenschappelijke manier verklaren. Dit gaf me inzicht in mijn eigen functioneren en in mijn valkuilen.”
Sandra (bankbediende)
“Na jaren eindelijk geen winterblues meer ervaren en dat heb ik te danken aan Sarah haar natuurlijke tips en boeiende toelichtingen. Daar ben ik heel tevreden over!”
Pauline (freelance ingenieur)
“Toen ik bij Sarah terecht kwam voor een massage, moest ik vaststellen dat het verschil met andere massages is dat ik pas echt helemaal kan ontspannen en genieten. Inmiddels heb ik al meerdere massages door haar laten doen en kom steeds super relaxed en vrolijk thuis. Sarah stelt je op je gemak, is enorm lief en behulpzaam. Een echte aanrader!”
Martha (accountant)
“Op dagen waarop ik mezelf helemaal heb vastgereden opent een gesprek met Sarah deuren die gesloten bleven. Haar woorden blijven op een positieve manier nazinderen en brengen me in beweging.”
Lesley (apotheker-assistente)
“Sarah heeft een andere kijk gegeven op mijn hulpvraag. Dankzij haar adviezen over voeding, de natuurlijke hormonenbalans en supplementen, voel ik me veel fitter en energieker.”
Ilse (directrice & psychologe)
“Bij Sarah kom je terecht in een sfeervolle praktijk die rust uitstraalt. Ze creëert tijd en ruimte om op een veilige manier je gevoelens, ervaringen en gedachten op een rijtje te zetten zonder te oordelen. Sarah luistert, voelt en begrijpt je. Haar aanreikingen ervaar ik als heel waardevol en sterken mij. Tijdens het contact, geeft Sarah je boeiende opdrachten mee die het geheel dynamisch maken en mij ertoe hebben aangezet om te reflecteren over mezelf.”
Sarah is een weldoener voor de geest!
Elke (ergotherapeute)
“Bij Sarah kwam ik terecht bij een warme levenslustige coach, die me dankzij haar wijsheid en inzichten, heeft wakker geschud en terug op het rechte pad heeft gezet.  Ze leerde me voller te ademen en voller te leven maar ook rustpunten en ankerpunten in te lassen.”
“DANK JE  Sarah, voor alles dat je me hebt bijgebracht en fijn te mogen ervaren dat een burn out geen eindpunt hoeft te zijn. Je komt er achteraf eens zo sterk uit!”
Heidi (leerkracht) 
“Als ik kijk hoe ik me vier maanden geleden voelde, merk ik echt wel een groot verschil. Ik kon toen amper mijn bed uit, was moe, had veel hoofdpijn….
Ik ben me ervan bewust dat ik nog een weg moet afleggen maar door de energie die nu naar me terug komt ben ik gemotiveerd om acties te gaan ondernemen en vol te houden.”
Ik ben zo dankbaar!
Jessica (kattentrimster)
“Jaren werd ik geplaagd door spier- en gewrichtspijnen, vermoeidheid en sombere gedachten. Bij Sarah leerde ik kennis maken met heel eenvoudige oefeningen en natuurlijke middeltjes die me van al die kwaaltjes hebben verlost. Ik zie mezelf liever en laat me niet meer zo gauw meeslepen in stressvolle situaties. Ik ben helemaal fan!”
Bernice (zelfstandige)
“Eindelijk een handleiding gevonden hoe ik mezelf beter kan verzorgen met die vervelende PMS perikelen.”
Lena ( kinderverzorgster)
“In deze hectische en sterk mannelijk gerichte wereld vond ik bij Sarah momenten waarop de tijd even mocht stilstaan en er plaats was voor mijn gevoelens, in alle openheid en vertrouwen. Sarah combineert haar intuïtie, ervaring en kennis, waardoor haar inzichten en reflecties betekenisvol waren voor mij.”
“Haar zachtheid is krachtig!”
“De stap naar een therapeut vind ik moeilijk, maar de stap naar Sarahs Coaching Praktijk was klein.”
Christine (farmaceutische medewerkster)