Therapeutische-massages

Lichaamswerk en energetische massages

Dit is een therapievorm waarbij men het lichaam aanmoedigt en inzet als sleutel om jouw fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn te bevorderen. Door toepassen van zachte veilige aanrakingen creëren we ruimte waarbij spanningen, pijn en onderdrukte emoties het lichaam kunnen verlaten. Er ontstaat een diepere vorm van contact met het lichaam en zijn wisselwerking met de geest. Deze verbondenheid verhoogt jouw levensenergie waardoor je meer veerkracht kan ontwikkelen en met een lichter gevoel het leven opnieuw kan beleven. Het is een ervaringsgerichte therapie waarmee ik bedoel dat je het moet ervaren en beleven om het weldadige effect ervan te kunnen benoemen.

De massages worden op de blote huid gegeven in een prikkelarme geborgen omgeving. Ik maak hierbij gebruik van natuurlijke oliën met een tikkeltje etherische olie naar gelang het moment.  Door mijn zorgzame en vriendelijke manier van aanraken nodig ik je uit om jezelf beter te leren kennen en om meer aandacht te ontwikkelen voor datgene wat je werkelijk voelt.

Voor wie?

Vrouwen die zichzelf verdwaald voelen in hun denken – nood hebben aan diepe ontspanning – aanvullend op reguliere gezondheidszorg – wanneer je kampt met een negatief zelfbeeld – onrustige gevoelens -drang naar controle – angstig bent – liever minder woorden gebruikt om je innerlijke wondes te helen – kampt met lage rugpijn en allerlei fysieke ongemakken – behoefte hebt aan ademruimte voor jezelf

Soorten massages

Lomi Lomi massage

Psoas massage

Meridiaan massages

Hart dearmouring (vanaf december’23)

Lomi Lomi Massage (Kahuna bodywork)

Is een energetische massage afkomstig uit de exotische traditie en cultuur van de Hawaiaanse eilanden.  Deze massage heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel en de hormonenhuishouding. Het brengt zowel je lichaam als je geest tot rust, vermindert stress en verhoogt het geluksgevoel door de aanmaak van endorfines (geluksstofjes die vrijkomen in de hersenen bij ritmische koesterende aanrakingen). Je op regelmatige basis laten masseren verhoogt je immuunsysteem en je mentale veerkracht. Een Lomi Lomi massage (bij voorkeur een reeks) heeft een langdurig positief effect op ontspanning van lichaam en geest, je hormonenbalans, immuniteit, lage rugklachten, nachtrust, energetische en fysieke ingesteldheid, trauma en diep gewortelde blokkades.  

In geval van operatie, moeite om op de buik te liggen, kanker, hernia of in kader van palliatieve zorg kan deze vorm van massage ook aangeboden in zijligging – welke een uiterst zachte, geborgen en koesterend effect heeft door grepen te gaan toepassen die minder vurig/diep zijn.

Psoas massage – de spier van de ziel

De Psoas is een verzamelnaam voor een groep spieren die zich heel diep in het bekken bevinden. Ze verbinden het bovenlichaam met het onderlichaam en staan rechtstreeks in contact met het middenrif en de hersenstam. De psoas reageren instinctief op onrust, stress, onveilige gevoelens en slaat emoties op.

Wanneer opgeslagen spanningen en emoties chronisch aanslepen kunnen fysieke ongemakken zoals moeite met de ademhaling, schouder- heup- rug- en buikklachten als emotionele klachten zoals onzekerheid, vermoeidheid, besluiteloosheid, angsten en paniekaanvallen je lichaam en welbevinden slopen. Om de psoas optimaal te kunnen behandelen en benaderen wordt je rug gemasseerd – de bovenkant van je schouders – je kaken – je onderrug en billen krijgen uitgebreid aandacht zodat spanningen in de bovenste laag eerst kunnen afvloeien.

Wanneer het lichaam zich veilig genoeg voelt kunnen we de psoas voorzichtig benaderen via de voorzijde van het lichaam met zachte aanrakingen om te ontladen. Soepele en sterke psoas spieren geven ons aarding en laat energie moeiteloos stromen door spieren, gewrichten, botten en hebben een gunstig effect op je emotionele en geestelijke gemoedstoestand. Deze massage neemt 1u30 tot 2u30 in beslag, ik gebruik hiervoor natuurlijke olie aangevuld met enkele etherische oliën die de psoas helpen te ontspannen en tevens een wellness zijn voor je huid.  

Praktisch

  • Laat je make-up, parfum en juwelen achterwege en kom naar de praktijk in makkelijke kledij. Deze massage wordt op de blote huid aangeboden waarbij de intieme zones discreet en respectvol wordt toegedekt. 
  • Zorg dat je na de massage niet onmiddellijk terug in een overvolle agenda hoeft te duiken en gun jezelf wat ruimte om na te genieten en je lichaam te laten herstellen. Drink voldoende water na de sessie zodat vrij gekomen afvalstoffen beter kunnen afgevoerd worden.
  • Dit aanbod wordt enkel aangeboden in de praktijkruimte.

Reviews

Paulien (Psoas Massage)
Wat een magische reis mocht ik alweer ervaren bij jou, dit was echt next level! Hoe jij zachte zorgzaamheid en geborgenheid kan geven en tegelijk pijnpunten triggert met je onnavolgbare humor om volledig in de overgave te kunnen blijven is buiten gewoon geniaal. Ik heb er ontzettend van kunnen genieten en was eveneens verrast door de uitwerking nadien. Deze sessies zijn zo helend voor mij geweest en kijk al uit naar onze volgende afspraak. Super bedankt🙏🏻!
 

Prihartini Katrien (Psoas Massage)

Lieve Sarah ik voelde me na het ontvangen van de 2 sessies van jouw zalige handen diep ontspannen, volledig in mijn lichaam gezakt, opgelucht en zelfverzekerd. Ik ben tijdens de sessies door een stukje helende transformatie gegaan, ik voelde meer contact met mijn innerlijk kind en genoot er heel veel van om me in alle veiligheid gedragen te voelen allemaal dankzij jouw liefdevolle en warme Zijn.
 
Kristien

De Lomi Lomi massage heb ik als bijzonder zalig en ontspannend ervaren. Ik kon mijn lichaam in volle vertrouwen overgeven aan Sarahs handen. Op een gegeven moment was het alsof ik ‘even weg’ was en in een andere wereld vertoefde waar genieten vooropgesteld stond. Ik ervoer dat deze flow nog lang bleef doorwerken nadien. Wat voor mij een hele prestatie is, want meestal ben ik een massage snel vergeten. 

Erna

Een absolute aanrader, heb intussen beide massages ontvangen van jou en het was hemels zalig, ontspannend, veilig, transformerend, zacht en pittig tegelijk. Dank je Sarah. Ik wens iedereen deze mooie ervaring toe.
 
Anne
Het was voor mij een heel fijne ervaring om een Psoas massage van jou te ontvangen. Al mijn spieren voelen nu echt meer ontspannen aan, vooral mijn schouders zijn je heel dankbaar🙏🏻😊. Het is lang geleden dat ik geslapen heb zonder pijn, mijn heupen en voeten voelen nu terug soepel, heerlijk. Het valt op dat de massage nog lang doorwerkt. Bedankt omdat jij er bent🌺.
 

Tarieven en formules

Korte versie Lomi Lomi 1u30 = 100 €  

Full option Lomi Lomi 2u = 160 €   

Zijligging Lomi Lomi 1u30 = 110 €   

Vierhanden massage Lomi Lomi 1u30 = 160 €

Psoas massage basic 2u = 160€

Psoas massage full option 2u30= 200 € 

(iedere 30 min extra vraag ik een bijdrage van 40 Euro)

 

 

Afspraak

Mail naar info@sarahscoachingpraktijk.be

Bel naar 0468 48 93 73 of  WhatsApp